6 tips για αποτελεσματικότερη μελέτη!

Γράφτηκε από Εκπαιδευτικός Οργανισμός Αλκή

Φτιάξε το πρόγραμμα που σε βολεύει

Εντόπισε τις ώρες της ημέρας που μπορείς να αποδώσεις περισσότερο και οργάνωσε το διάβασμά σου ανάλογα. Αν παρατηρήσεις ότι διαβάζεις τις ίδιες σελίδες ή/και ασκήσεις ξανά και ξανά χωρίς να σου μένει τίποτα, μάλλον πρέπει να εξετάσεις το ενδεχόμενο κάποιας αλλαγής ή ένός μικρού διαλείμματος.

Η μελέτη σε έναν τακτοποιημένο και ήσυχο χώρο είναι πιο αποδοτική

Φρόντισε ο χώρος στον οποίο μελετάς να μην αποσπά την προσοχή σου. Το FB και το Instagram μπορούν να περιμένουν! Οι εξετάσεις είναι απαιτητικές και είναι βασικό να εξασκηθείς στη διατήρηση της συγκέντρωσής σου, μέχρι να ολοκληρώσεις τον στόχο της ημέρας σου.

Συστηματική μελέτη

Τα θέματα των εξετάσεων γίνονται όλο και πιο απαιτητικά και προκύπτουν από το σύνολο της εξεταστέας ύλης. Είναι πολύ επίφοβο να κάνεις εκπτώσεις στην προετοιμασία σου, επειδή "κάποιος" εγγυήθηκε ότι "αυτό το κεφάλαιο δεν θα πέσει". Βάλε πρόγραμμα στην προετοιμασία σου και φρόντισε να είσαι σε θέση να απαντήσεις σε κάθε ερώτηση.

Βρες θέματα παλαιότερων ετών

Μπες στο πνεύμα και στο ύφος των θεμάτων που έχουν εξεταστεί παλαιότερα. Αναγνώρισε το εύρος των ζητημάτων και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται. Βρες τις κατηγορίες/τύπους ερωτήσεων και προσάρμοσε τη μελέτη σου ανάλογα. Αν δεν έχεις ήδη εξασκηθεί σε όλους τους τύπους ερωτήσεων/ασκήσεων, ξεκίνα τώρα.

Η σωστή διατροφή μετράει

Ελαφρά γεύματα και καλή ενυδάτωση, χωρίς υπερβολές. Βάλε σε εφαρμογή το "νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ" φροντίζοντας να διατηρείς τα επίπεδα ενέργειάς σου σε αξιόμαχο επίπεδο.

Κάνε διαλείμματα

Οργάνωσε το διάβασμά σου, ώστε να περιλαμβάνει διαλείμματα περίπου κάθε ώρα. Το διάλειμμα δεν απαιτεί να σηκωθείς, αρκεί να σταματήσεις/ελαττώσεις την ένταση για 5-10 λεπτά. Αν δεις ότι, όποτε κάνεις διάλειμμα, αποσυντονίζεσαι, προσάρμοσε τα διαλείμματά σου σε χρόνους που να επιδρούν θετικά στη μελέτη σου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Καλό Πάσχα 2018! Εκπαιδευτικός Οργανισμός Αλκή »

Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΑλκήΦροντιστήριο, Ξένες Γλώσσες, Η/Υ

Ρωτήστε μας για να σχεδιάσουμε μαζί το πρόγραμμα που σας ταιριάζει!

Τα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. Περισσότερα...