Οργάνωση και ΛειτουργίαΜε συνέπεια στις αρχές μας

Μια σοβαρή εκπαιδευτική πρόταση

Πενταμελή Τμήματα
Υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικοί
Ολοκληρωμένη βιβλιοθήκη σημειώσεων
Διασφάλιση υπεύθυνης φοίτησης
Αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας
Οργάνωση και Λειτουργία

Οργάνωση και Λειτουργία

Η Αλκή, πέρα από γνώση, βοηθάει τους μαθητές της να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες οργάνωσης του όλου χρόνου και ειδικότερα της μελέτης τους.

  • Όλα ξεκινούν από ένα πρόγραμμα σωστά δομημένο, προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες της σχολικής φοίτησης των μαθητών μας. Η μακρά εμπειρία της Αλκής από μαθητές ιδιωτικών σχολείων, των οποίων η φοίτηση συχνά είναι απαιτητικότερη από τον μέσο όρο, μας έχει οδηγήσει σε μια λογική ευέλικτων προγραμμάτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των μαθητών κάθε τμήματος.
  • Ο χρόνος φοίτησης στην Αλκή αξιοποιείται πλήρως. Χάνουμε ελάχιστες εργάσιμες ημέρες σε σχέση με ό,τι συνηθίζεται στα σχολεία, τηρούμε αυστηρά το ωρολόγιο πρόγραμμα, και αναπληρώνουμε τις απώλειες ωρών, είτε αυτές οφείλονται σε αντικειμενική αδυναμία των μαθητών μας να προσέλθουν είτε σε επίσημες αργίες που οδηγούν στην απώλεια πολύτιμων διδακτικών ωρών είτε και σε έκτακτες περιστάσεις.
  • Μικρά και ομοιογενή τμήματα. Σε τακτές συνεδριάσεις διδασκόντων αξιολογείται η προφορική και γραπτή επίδοση κάθε μαθητή και τα τμήματα εν ανάγκη αναδιαμορφώνονται έτσι, ώστε να διασφαλίζεται για τον καθένα το περιβάλλον εκείνο που δεν θα τον εξαναγκάζει ούτε να αισθάνεται αδικαιολόγητη αδυναμία ούτε να επαναπαύεται σε ένα τμήμα χαμηλής δυναμικότητας.
  • Παρακολούθηση της συνέπειας των μαθητών και πάντοτε ελέγχει τον λόγο της απουσίας τους, κατ’ αρχάς σε απευθείας και άμεση τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους και, εφόσον κριθεί απαραίτητο, σε επικοινωνία με τους οικείους τους.
  • Η ενημέρωση γονέων των μαθητών της Αλκής λειτουργεί σε δύο ενημερωτικές συναντήσεις με τους διδάσκοντες, που συνήθως πραγματοποιούνται τον Νοέμβριο και τον Απρίλιο. Φυσικά, η ενημέρωση για θέματα απουσιών γίνεται άμεσα από την Γραμματεία, δέκα λεπτά μετά την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος κάθε μαθητή, και προβλέπεται έκτακτη ενημέρωση από την Διεύθυνση ή τους διδάσκοντες, εφόσον αυτό επιθυμεί ο γονέας, κατόπιν συνεννόησης με την Γραμματεία.

Με την συμπλήρωση του πρώτου μήνα φοίτησης ξεκινούν σχεδόν κάθε Κυριακή στην Αλκή οι προσομοιωτικές γραπτές δοκιμασίες στην καλυφθείσα ύλη. Κατά την δεύτερη εβδομάδα των χριστουγεννιάτικων και των πασχαλινών διακοπών διεξάγεται κύκλος επαναληπτικών διαγνωστικών δοκιμασιών με σκοπό τον έλεγχο εμπέδωσης της διδαχθείσας ύλης.

Ενημερώσου. Σχεδίασε το μέλλον σου. Πέτυχε με την Αλκή.

Είμαστε στη διάθεσή σας καθημερινά από τις 09:00 το πρωί εως τις 21:00 το βράδυ για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε.

Τα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. Περισσότερα...