ΦιλοσοφίαΧρυσή Τομή Ιδιαίτερου Μαθήματος και Φροντιστηριακού Χώρου

Μια σοβαρή εκπαιδευτική πρόταση

Πενταμελή Τμήματα
Υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικοί
Ολοκληρωμένη βιβλιοθήκη σημειώσεων
Διασφάλιση υπεύθυνης φοίτησης
Αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας
Η φιλοσοφία της Αλκής

Η φιλοσοφία της Αλκής

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Αλκή ιδρύθηκε το 2001 στο Μαρούσι από τον Βασίλη Χαραλαμπάκο και συνεργάτες του.

Έχοντας υπηρετήσει την Εκπαίδευση από υψηλού επιπέδου ιδιωτικά Σχολεία (Σχολή Μωραΐτη, Κολλέγιο Αθηνών) οραματίστηκε και υλοποίησε την Αλκή ως έναν πρότυπο παιδευτικό χώρο που θα συνδύαζε τα πλεονεκτήματα τέτοιων χώρων χωρίς να υποφέρει ταυτόχρονα από τις δυσλειτουργίες και τα μειονεκτήματά τους. Μετά από χρόνια αναζήτησης, διαρκούς μέριμνας και πειραματισμού, θα μπορούσε κανείς επιγραμματικά να αποκρυσταλλώσει το όραμα και την επιτυχία της Αλκής στα εξής σημεία:

  • Μικρό συνολικό μέγεθος και ολιγομελή τμήματα μαθητών. Ακόμα και στις μέρες μας, που γονείς και μαθητές, πιεσμένοι από την συγκυρία, δέχονται ευκολότερα τις «οικονομίες κλίμακας», η Αλκή επιμένει να σχηματίζει μικρά παιδαγωγικώς ομοιογενή τμήματα 5 έως επτά μαθητών.
  • Υψηλό επίπεδο εκπαιδευτικών. Αντιστεκόμενη στην ευκολία της υποτίμησης του εργασιακού μόχθου, η Αλκή βασίζεται σε καταξιωμένους και έμπειρους εκπαιδευτικούς που συνδυάζουν επιστημονική κατάρτιση και παιδαγωγική ευαισθησία και δεν υποκύπτουν στην παγίδα του ακαδημαϊσμού. Με τα χρόνια η Αλκή έγινε ένας συμπαγής πυρήνας ανθρώπων που μπορούν να εμπνεύσουν τους μαθητές με την συνολική παρουσία τους, την γνώση και την υπευθυνότητά τους και αποτελούν διαχρονικά σημεία αναφοράς στην ζωή των μαθητών που τους γνώρισαν.
  • Κλίμα παιδαγωγικής οικειότητας. Χωρίς να υποκύπτει στην εύκολη λύση της προσέγγισης των μαθητών ως φίλων και συνομηλίκων, η Αλκή καταφέρνει να βρίσκεται ουσιαστικά στο πλάι των μαθητών της, τόσο των ικανών και ανταγωνιστικών, περιορίζοντας το μη δημιουργικό άγχος τους, όσο και των λιγότερο έτοιμων για τις εξετάσεις, οπλίζοντάς τους με την απαραίτητη γνώση και αυτοπεποίθηση.
  • Ενσωμάτωση τεχνολογικών καινοτομιών. Η Αλκή, διαρκώς ανήσυχη, πειραματίζεται με τις νέες τεχνολογίες και τις εισάγει στις πρακτικές της, αποφεύγοντας όμως την  παγίδα του φτηνού εντυπωσιασμού.
  • Μαθησιακή και στοχοθετική στήριξη. Η Αλκή, λόγω του υψηλού επιπέδου μαθητών που απευθύνονται σε αυτήν και της διαρκώς εντεινόμενης δυσκολίας των εξεταστικών διαδικασιών, αναγκάστηκε να ενσωματώσει στις διαδικασίες της όλα όσα μοιάζει να λείπουν ακόμα και από μαθητές φροντισμένων σχολείων με υψηλούς στόχους. Η οργάνωση του χρόνου μελέτης, η καθοδήγηση του μαθητή στην οργάνωση του ελεύθερου χρόνου του και στην αποφυγή της διάσπασης που επιτρέπουν η σύγχρονη τεχνολογία και ο σύγχρονος τρόπος ζωής (κινητό τηλέφωνο, διαδίκτυο, πολυάσχολη οικογένεια με μειωμένη δυνατότητα συντονισμού) αποτελούν όχι μόνο μέριμνα του συνόλου των εκπαιδευτικών μας, αλλά και ειδικό αντικείμενο της Υπευθύνου Συμβουλευτικής του Φροντιστηρίου, η οποία έχει και την ευθύνη του Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
  • Δωρεάν παροχή σημειώσεων και εγχειριδίων. Οι σημειώσεις της Αλκής συγκρίνονται μόνο με τα καλύτερα βοηθήματα που θα μπορούσε να προμηθευτεί κανείς από το εμπόριο. Γι’ αυτό εγγυάται η πείρα και επιστημοσύνη των εκπαιδευτικών μας, αλλά και η συγγραφική ιδιότητα του Β. Χαραλαμπάκου (Εγχειρίδια διδασκαλίας Αρχαίων Ελληνικών από το Πρωτότυπο Γυμνασίου, Έκδοση Ο.Ε.Δ.Β.· ποικίλα βοηθήματα Αρχαίας Ελληνικής και Λατινικής, Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα). Σε αντίθεση με ό,τι συχνά συμβαίνει σε αντίστοιχους χώρους, το υλικό που χορηγείται δεν έχει ως στόχο τον εντυπωσιασμό του γονέα, αλλά την κατάκτηση και εμπέδωση της ύλης από τον μαθητή.
  • Συνεπής προγραμματισμός. Η Αλκή αξιοποιεί πλήρως τον χρόνο του μαθητή με σφικτά και ευέλικτα ωράρια και βέλτιστο συντονισμό των δραστηριοτήτων της. Η ύλη ολοκληρώνεται ικανό χρόνο πριν από την διενέργεια των εξετάσεων, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα αρκετών και εις βάθος επαναλήψεων. Συχνά επαναληπτικά διαγωνίσματα διασφαλίζουν την εξοικείωση του μαθητή με την όλη εξεταστική διαδικασία και την κατάκτηση της δεξιότητας να διαχειρίζεται σωστά τον παρεχόμενο χρόνο.
  • Πειθαρχία στον στόχο και κατανόηση του ότι οι οικογένειες θυσιάζουν για το μέλλον των παιδιών τους μια μικρή περιουσία. Στην Αλκή βοηθούμε τον μαθητή να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο των δυνατοτήτων του, δεν του επιτρέπουμε όμως να φανεί αγνώμων προς τους δασκάλους και τους γονείς του.

Ενημερώσου. Σχεδίασε το μέλλον σου. Πέτυχε με την Αλκή.

Είμαστε στη διάθεσή σας καθημερινά από τις 09:00 το πρωί εως τις 21:00 το βράδυ για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε.

Τα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. Περισσότερα...