Εκπαιδευτική ΡομποτικήΚατασκευές και Προγραμματισμός

Εκπαιδευτική Ρομποτική

Εκπαιδευτική Ρομποτική

Science
Technology
Engineering
Mathematics
Κατασκευές και Προγραμματισμός
LEGO® Mindstorms® EV3

LEGO® Mindstorms® EV3

lego mindstorms processing unitΗ εκπαιδευτική ρομποτική είναι μια δραστηριότητα η οποία πραγματοποιείται με την ενεργό συμμετοχή των παιδιών-μαθητών τα οποία εργάζονται σε ομάδες χρησιμοποιώντας ένα εκπαιδευτικό πακέτο που περιέχει επεξεργαστή (μυαλό), αισθητήρες (αισθήσεις) ως εισόδους της κατασκευής, κινητήρες ως εξόδους και δομικά στοιχεία για την ολοκλήρωση της κατασκευής.

Στη συνέχεια προγραμματίζουν την κατασκευή τους (ρομπότ) σε μια απλή γλώσσα προγραμματισμού -ειδικά σχεδιασμένη για μαθητές- ώστε να πραγματοποιήσει μια συγκεκριμένη ενέργεια στη προσπάθεια επίλυσης ενός προβλήματος. Έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν, να προγραμματίσουν και να επιβεβαιώσουν άμεσα τα αποτελέσματα τους ενώ παράλληλα έχουν συνεργαστεί έχοντας ο καθένας τον ρόλο του μέσα στην ομάδα.

Η εμπλοκή των μαθητών σε αυθεντικές δραστηριότητες οι οποίες απαιτούν την επίλυση ανοικτών προβλημάτων από τον πραγματικό κόσμο εξασφαλίζει την αποτελεσματικότερη οικοδόμηση της γνώσης. Η αλληλεπίδραση, συνεργασία και έκφραση των μαθητών ενθαρρύνεται από τον εκπαιδευτικό, με στόχο την πληρέστερη κατανόηση.

Η πλατφόρμα εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO Mindstorms EV3 είναι ενταγμένη στα - περισσότερα εκπαιδευτικά συστήματα του κόσμου όπως ΗΠΑ, Κορέα, Κίνα, Ιαπωνία, Αγγλία, Ρωσία κλπ.. και αποτελεί μία ολοκληρωμένη λύση εκπαίδευσης STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) βασισμένη στην τεχνολογία ρομποτικής.

Ενημερώσου. Σχεδίασε το μέλλον σου. Πέτυχε με την Αλκή.

Είμαστε στη διάθεσή σας καθημερινά από τις 09:00 το πρωί εως τις 21:00 το βράδυ για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε.

Τα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. Περισσότερα...