ΦοίτησηΠερίοδοι φοίτησης και Ωρολόγιο Πρόγραμμα

Μια σοβαρή εκπαιδευτική πρόταση

Πενταμελή Τμήματα
Υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικοί
Ολοκληρωμένη βιβλιοθήκη σημειώσεων
Διασφάλιση υπεύθυνης φοίτησης
Αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας
Φοίτηση

Φοίτηση

χειμερινή περίοδος φοίτησης διαρκεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι και την διεξαγωγή των προαγωγικών ή πανελλαδικών εξετάσεων. Το κανονικό ωρολόγιο πρόγραμμα διακόπτεται μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των σχολικών εξετάσεων και υποκαθίσταται από ένα πρόγραμμα στήριξης των μαθητών για την τελική γραπτή δοκιμασία.

θερινή περίοδος φοίτησης διαρκεί πέντε έως έξι εβδομάδες, ανάλογα με την ημερομηνία λήξεως των σχολικών εξετάσεων. Σε κάθε περίπτωση προσπαθούμε να είναι ελεύθερος για τους μαθητές ο μήνας Αύγουστος.

Η Αλκή καταρτίζει ωρολόγια προγράμματα που πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

  •  Προσπαθούν να συνάδουν όσο το δυνατόν περισσότερο με τις ιδιαιτερότητες σχολικής φοίτησης των μαθητών.
  • Κινούνται κατ’ αρχήν στους άξονες Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή, που προσελκύει τους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων, ή Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο, που απευθύνεται περισσότερο στους μικρότερους μαθητές με παράλληλες υποχρεώσεις ξένων γλωσσών.
  • Μοιράζονται κατά κύριο λόγο για μεν το απογευματινό πρόγραμμα στο χρονικό πλαίσιο 15:20 έως 21:35 –αποφεύγοντας την συνήθη ακρότητα της λήξης περί τις 22:40 που συνηθίζουν παρόμοιοι χώροι– για δε το πρωινό πρόγραμμα του Σαββάτου στο πλαίσιο 09:20-14:00.

Προβλέπουν πεντάλεπτο διάλειμμα κάθε δύο συνεχόμενες περιόδους διδασκαλίας διάρκειας 45 λεπτών.

Ενημερώσου. Σχεδίασε το μέλλον σου. Πέτυχε με την Αλκή.

Είμαστε στη διάθεσή σας καθημερινά από τις 09:00 το πρωί εως τις 21:00 το βράδυ για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε.

Τα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. Περισσότερα...