Εκπαιδευτική ΡομποτικήΚατασκευές και Προγραμματισμός

Εκπαιδευτική Ρομποτική

Εκπαιδευτική Ρομποτική

Science
Technology
Engineering
Mathematics
Κατασκευές και Προγραμματισμός
LEGO® WEDO®

LEGO® WEDO®

lego wedo children programming robotΑκόμα και στις πρώτες τάξεις του δημοτικού οι μαθητές έχουν ήδη εξοικειωθεί με τη χρήση και τις λειτουργίες ενός Η/Υ, αλλά παραμένει σημαντικό το γεγονός να μπορούν οι μαθητές να να αναζητούν τη λύση ενός προβλήματος και να οδηγούνται σε αυτήν μέσω του Η/Υ.

Στο πρόγραμμα αυτό τα παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού οικοδομούν απλές κατασκευές χρησιμοποιώντας ως βασικό δομικό υλικό το …”κλασικό τουβλάκι” της LEGO. Στη συνέχεια προσαρμόζουν επάνω τους μοτέρ και αισθητήρες και προγραμματίζουν μέσω του υπολογιστή τη συμπεριφορά των κατασκευών τους.

Το προγραμματιστικό περιβάλλον LEGO WeDo διαθέτει γραφική γλώσσα προγραμματισμού, η οποία καθιστά πιο προσιτό τον προγραμματισμό στα παιδιά (από 7 ετών και άνω) και στους  αρχάριους προγραμματιστές.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με εκπαιδευτικά υλικά της Lego Education, τα οποία έχουν αναπτυχθεί με τη συνεργασία των πανεπιστημίων M.I.T και Carnegie Mellon εισάγοντας την παιδαγωγική μέθοδο του Seymour Papert, σύμφωνα με την οποία οι μαθητές πρέπει να οικοδομούν τη γνώση, χτίζοντας πραγματικά αντικείμενα (κονστρουκτιβισμός). Μια σημαντική διάσταση αυτής της παιδαγωγικής μεθόδου είναι ότι οι μαθητές πρέπει να δουλεύουν σε ομάδες (ομαδοσυνεργατική μάθηση) και να αναλαμβάνουν ρόλους μέσα στο πλαίσιο της ομάδας αναπτύσσοντας έτσι - εκτός των συγκεκριμένων περί του αντικειμένου δεξιοτήτων – και κοινωνικές δεξιότητες, με τις οποίες εφοδιάζονται για όλη την υπόλοιπη ζωή τους.

Ενημερώσου. Σχεδίασε το μέλλον σου. Πέτυχε με την Αλκή.

Είμαστε στη διάθεσή σας καθημερινά από τις 09:00 το πρωί εως τις 21:00 το βράδυ για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε.

Τα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. Περισσότερα...